fredag 16. januar 2015

Tips til bålkos

Det er veldig hyggelig å tenne bål når man er på tur, og selv om det er godt med pølser kan det være hyggelig med litt variasjon!

Pinnebrød
Denne oppskriften er stjålet fra tursitforeningen og er prøvd ut flere ganger med stort hell! Det kan være greit å vite at full oppskrift gir veldig mye deig. Hvis dere bare er to stykker som skal på tur så holder halv deig i massevis!
Du trenger:500 g mel (bruk gjerne litt grovt mel)
2 ts bakepulver
5 ss sukker
1 ts salt
1 dl matolje
ca 2 dl lunket vann
Slik gjør du:Bland det tørre. Spe med vann og olje til deigen har plastelinakonsistens. Form en klump deig til en pølse og tvinn denne rundt en pinne. Stek brødet over glørne til det er gjennomstekt og slipper pinnen. Husk å vri sakte på pinnen mens du steker brødet!
TIPS:
Du kan tvinne deigen rundt en pølse på spidd og lage «pølse i slåbrokk», fylle pinnebrødet med syltetøy eller bruke smakstilsetninger som for eksempel kanel eller revet ost i deigen.
 http://www.turistforeningen.no/pinnebrod/

Bilde lånt av namsos.kommune.no


Eplesnacks
Et tips til turgodt som lages på bål som jeg lærte da jeg var med på turlederkurs med DNT. Veldig godt og veldig enkelt!

Du trenger:Epler 1/2-1 pr. person
Sukker
Kanel
Slik gjør du:Før turen:
Bland mel og sukker til du får en blanding du liker godt, ha i en pose og ta med på tur.
Når du er klar til å grille:
Skjær eplet i to, skrell det og fjern frøene og stilken fra midten av eplet. Slipp eplehalvdelene ned i posen med sukker og kanel og la det dannes et godt lag utenpå eplene.
Husk:Sukkeret blir veldig varmt når det grilles, pass på så du ikke brenner deg i munnen!

Dette blir en ordentlig søt og god bålsnacks som de fleste liker, dersom du griller eplene lenge nok blir frukten myk og søt mens sukkerlaget utenpå blir stivt og karamelisert, mmmm. 

Eilime


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar